http://www.gelderlander.nl/palgemeen/buitenland/resolutie-moet-kinderen-uit-sekte-houden

 
'Resolutie moet kinderen uit sekte houden

10 april 2014
 
STRAATSBURG - Kinderen moeten in Europa beschermd worden tegen schadelijke sektes. Dat is de inzet van een ontwerpresolutie waarover de Raad van Europa donderdag stemt.
Aanleiding voor de resolutie is de kindermishandeling bij de sekte Twelve Tribes in Duitsland. Kinderen, die bij de sekte thuisonderwijs volgen, kregen lijfstraffen voor onschuldige dingen als een vliegtuig imiteren. Een undercoverjournalist maakte beelden van tientallen kinderen die met een stok werden geslagen, waarop de politie in actie kon komen.
 
De Franse parlementariŽr Rudy Salles kwam daarop met een plan om minderjarigen beter te beschermen tegen sektes. Het wordt donderdag besproken en ter stemming voorgelegd aan de parlementsraad van de Raad van Europa (RvE) in Straatsburg.
 
Vrijheid van Godsdienst
Het plan van Salles is controversieel omdat het volgens tegenstanders raakte aan de vrijheid van godsdienst en onderwijs. Een paar punten uit zijn voorstel: de opzet van regionale of nationale centra om de bevolking te informeren over sektes. Meer godsdienst- en filosofieonderwijs op scholen. Zorgen voor strikte en effectieve handhaving van privéonderwijs, waaronder thuisscholing.
 
Maar allereerst moet er meer duidelijkheid geschapen worden rond sektes, vindt Salles. Want de RvE-lidstaten hebben allemaal verschillende standaarden. In Frankrijk, BelgiŽ en Luxemburg zijn wetten aangenomen die 'mentale manipulatie van zwakkeren' aanpakken. In andere landen - waaronder Nederland en Denemarken - is er nauwelijks overheidsbemoeienis met sektes. ' -  einde artikel
 
Zie ook:  
 
Europa, sekten en vrijheid, artikel in The Economist

Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE), a body of legislators which is supposed to act as an important guardian of the continent's democratic freedom,....... Lees verder:  http://www.economist.com/blogs/erasmus/2014/04/europe-sects-and-freedom

http://infinitecomplacency.blogspot.com/2014/04/cult-wars-at-council-of-europe.html