Weblog FreeChoice


JG AustraliŽ update - maandag 3 augustus 2015

 
AustraliŽ: De procedures van Jehovah's Getuigen betreffende kindermisbruik onder vuur. 

 
Vanaf 27 juli tot en met 6 augustus 2015 vindt er een onderzoek plaats door The Royal Commission on Child Abuse in Australie. Meer dan 1000 gevallen van kindermisbruik komen aan de orde. Vooral de procedures en het beleid van Jehovah's Getuigen worden uitgebreid en publiekelijk besproken.
Dit onderzoek krijgt internationale media aandacht. Gezien het feit dat deze internationale organisatie zo'n 8.000.000 leden telt, waarvan 30.000 leden in Nederland, is deze media aandacht heel terecht.
Zie bijvoorbeeld dit artikel op de NOS website: 

http://nos.nl/artikel/2049251-kinderen-australische-jehova-s-getuigen-misbruikt.html 
 
Klokkenluidster Barbara Anderson (jarenlang gewerkt op het Hoofdkantoor van Jehovah's Getuigen in Brooklyn, New York) heeft vanaf begin 2015 een YouTube kanaal waar ze vele Watchtower Documents beschikbaar stelt. 
Documenten die de leidinggevenden van de Wachttoren in de doofpot proberen te houden: http://www.watchtowerdocuments.org
 
Veel actieve Jehovah's Getuigen zijn (nog) niet op de hoogte van de hoeveelheid kindermisbruikzaken in hun eigen organisatie. Terwijl ik een actieve JG was, hoorde ik daar niets over. Die informatie werd ver weg van de leden gehouden. Ook al hoorden we sporadisch over iemand die zijn handjes niet thuis kon houden, wisten we er het fijne niet van. En al helemaal niet dat het een probleem was dat door de procedures en het beleid van de organisatie werd versterkt. De documentaire (BBC documentaire Panorama in 2002 http://youtu.be/3YBJCFZ3XWI) over kindermisbruik onder Jehovah's Getuigen bracht daar verandering in. Die deed veel stof opwaaien.
De Australische onderzoekscommissie laat de verborgen feiten aan de oppervlakte komen. De getuigenissen van de ouderlingen, die de kindermisbruikzaken volgens de JG procedures hebben afgehandeld, doen je tenen krommen. Hun slaafse gehoorzaamheid ging keer op keer ten koste van de emotionele zorg voor de slachtoffers. Het imago van de organisatie telde voor hen zwaarder.                                                                                                                                        De specifieke vragen van de commissieleden roepen verwarde blikken en langdurige stiltes op. Pijnlijk om aan te zien. Alsof de voorgangers van deze organisatie zoeken naar de logica van de eigen procedures, maar die niet meer kunnen vinden.
Kijk en oordeel zelf        http://youtu.be/M94krxNcJQg
  
 
 
 Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >