Spoken: Leven in een Nederlandse sekte

Het sekteleven is een vrij afgeschermde wereld, maar van tijd tot tijd komen er toch berichten naar buiten. Een van de bekendere sektes is die van Amerikaan Jim Jones, vanwege de 909 leden die tragisch aan hun einde zijn gekomen. Ook in ons land bestaan er sektes en daarom deed Manu in Spoken onderzoek het sekteleven in Nederland!

Sektes in Nederland
Frances Peters groeide op als Jehova’s Getuige, maar stapte na veertig jaar uit die gemeenschap. Tegenwoordig helpt ze mensen die uit een gemeenschap zijn gestapt bij het inrichten van hun leven. Carine Damen is de schrijver van het boek 'Ik was gek van geluk'. Ze sprak voor haar boek met sekteleiders en ex-sekteleden. Manu vraagt Frances en Carine in Spoken naar hun ervaringen in de Nederlandse sektewereld.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


(rechter muisknop > doel opslaan als)

Duidelijke Taal
Manu spreekt in het wekelijkse item Duidelijke Taal met filmmaker Oligar Da Paz. Hij en B.A.N.G. zijn het afgelopen jaar bezig geweest met de opnames van de film "Tear Up". Vechters en trainers worden in deze film geïnterviewd en vertellen hoe het is om nooit op te geven.1e uur:
Kilah Priest – B.I.B.L.E
Non Phixion – Cult Leader
Q-Tip – Believe
Erykah Badu – The Healer
Jedi Mind Tricks – Muerte
BangBang Ft. Kubus – Sound Of A Boy
Jay Z – D’Evils
J. Cole – Blow Up

Add comment

Security code
Refresh

Tweets Manu

FunX Mobile

FunX Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste FunX nieuws. Meld je nu aan!

E-mail:
Voornaam
 
FunX. All rights reserved.