Bericht schrijven >

« vorige 1 | 2 | 3 volgende »

Frances,

Jouw verhaal heeft me geraakt. ik ben zelf nooit JG geweest hoewel ik ze vaak aan de deur heb gehad (ook onze buren zijn JG). Ik schrijf omdat ik me aangesproken voel. Mijn vroegere vriendin is namelijk een paar jaar geleden een JG geworden. het was toen voor mij een enorme schok. Ik heb zelfs mijn dominee moeten bellen. Ik was totaal in de war en wist op dat moment niet meer waar de realiteit lag. Mijn vriendin heeft 3 kinderen en nu dat ik lees hoe het leven van de in deze gemeenschap opgroeiende kinderen wordt be´nvloed en misschien zelfs geru´neerd wil ik graag haar een brief schrijven (ze woont helaas ver). Hoe kan ik het beste mensen dien JG zijn benaderen om hun aandacht naar dit onderwerp te bevestigen? Ik ben bang dat ze mijn email gewoon meteen verwijderd of dergelijke. Hoe kan ik haar aandacht trekken?

Alvast bedankt,

Linda

linda - 19-08-2013 - 12:11

Ik vind jullie helden!

Luuk de Weert - 09-08-2013 - 03:22

Beste Francis, ik heb je verhaal gelezen en ik moet zeggen zo herkenbaar. ik ben ook in die organisatie opgegroeid. ik heb mij nooit laten dopen omdat ik altijd al twijfelde. zelfs als heel jong kind al twijfelde ik en ergerde ik mij aan de machtsstructuren, de misleiding, inderdaad de emotionele chantage. ondanks mijn twijfels raak je toch getormendeerd, ik ervaar de tijd dat ik kind was en puber als een kwelling vanwege het vergif waarin je opgevoed ben.
ik heb in die sekte een jongen leren kennen waarmee ik getrouwd ben want zo moest allemaal. ik was zwanger geraakt nog voor het huwelijk, nou je weet wel waarover ik spreek dan, wat de consequenties waren. de jongen waar ik mee trouwde ontwikkelde zich als een tiran, een sadist, hij werd mijn persoonlijke beul. drie kinderen kreeg ik met hem.
jarenlang ben ik zwaar mishandeld door hem, ook mijn kinderen mishandelde hij. een psychopaat. ik ben uiteindelijk ook uit die organisatie gestapt op 24e jarige leeftijd en mijn man ook, ik ben op mijn 36e gescheiden. maar de naweeen van het opgevoed zijn in die sekte en zo'n huwelijk sidderen nu nog door en ik ben nu 51 jaar.
mijn ouders zijn ondertussen overleden maar ik heb geen goed gevoel naar ze daar zij mij dit leed hebben aangedaan, tenminste dat vind ik.
ik heb diep medelijden met een ieder kind die door hun ouders in dit deze vergiftigde sekte worden opgevoed, het is je reinste kindermishandeling, denk alleen maar aan het feit dat je door je ouders wel naar school wordt gestuurd maar je mag nergens aan mee doen. ik heb daar erg onder geleden. voor mij is elke vorm van georganiseerde religie een vorm van misdaad, het is mensen kapot maken.
groet, Marieke

marieke bootsma - 15-07-2013 - 23:34

Wat een mooi stuk heb je geschreven. Ik ben zelf ook een ex-JG. Liet mij op mij 18 e dopen en ben een jaar later uitgesloten. Niet goed over na gedacht, maar ja ik kan het niet meer terugdraaien. Kreeg een poos geleden een JG aan de deur, die zei dat ik een brief naar iemand moest schrijven en dan zou je je doop ongedaan kunnen laten maken. Kan er op internet niks over vinden. Mijn vader is ook uitgesloten, mijn moeder is JG en mijn zusje en broertje ook.

Marjolein van Oord - 10-07-2013 - 15:23

Ik heb jouw artikel gelezen en ik ben heel trots wat je allemaal hebt meegemaakt en je bent een inspiratie voor ons allemaal om te volharden. Wij hebben geen organisatie nodig om de Ware God te mogen dienen, want het gevaar om gemanipuleerd te worden is heel groot.
Als je eenmaal gemanipuleerd wordt verlies je eigen identiteit.
Wij hebben allemaal een vrije wil gekregen van onze schepper om zelf te onderzoeken wat goed of fout is.

Ik wens je heel veel succes Frances en heel veel wijsheid toe.
Hartelijke dank
Mw. C. Tolentino

Chantal - 26-02-2013 - 08:56


Bericht schrijven >

« vorige 1 | 2 | 3 volgende »