Sekten, oftewel dwingende groepsculturen, zijn voor veel Nederlanders een 'Ver-van-mijn-bed show'. "Sekten komen vooral voor in het buitenland, niet hier in NL. Daar zijn wij te nuchter voor." Dat het een 'Dichterbij-dan-je-denkt-show' is, weten inmiddels steeds meer Nederlanders. Het is niet zo dat we achter elke boom een sekte moeten zien, maar alert ervoor zijn is zeker op zijn plek. Schadelijke groepen zoals sekten maken volop gebruik van het feit dat veel mensen zich van geen kwaad bewust zijn. Een deel daarvan ligt aan het feit dat er (te) weinig informatie beschikbaar is.
 
Vooral jongeren zijn hier de dupe van. Meer informatie en mogelijkheid bieden tot het stellen van openhartige vragen over de ins en outs van sekten is mijns inziens van maatschappelijk belang.
 
Deze presentatie 'Sekten onder de loep' geeft een helder beeld van a) de rekruteringsmethoden van deze dwingende groepsculturen, b) de redenen waarom de leden erin blijven, c) wat de effecten van het leven in een sektarische groep zijn en d) wat veel ex-leden doormaken, ná het vrijwillig of onvrijwillig verlaten van de groep.
    
Deze presentatie is geschikt voor het onderwijs, zowel voor een publiek met jongeren uit het middelbaar onderwijs als het hoger onderwijs. In overleg met de opdrachtgever kan de presentatie in details aangepast worden naar behoefte (denk hierbij aan de verschillen in leeftijd en/of het onderwijsniveau).

 

Wilt u meer informatie over deze presentatie of een andere? Zoekt u een op maat gemaakte presentatie voor een specifieke doelgroep? U kunt mij altijd mailen of bellen om te overleggen:  Neem contact op

Hartelijke groet,

Frances Peters