Afbeelding invoegen  
Naam: Frances Peters   View Frances Cordes's profile on LinkedIn  
Burgerlijke staat: Getrouwd vanaf 1979.
Moeder van een dochter en een zoon.
 
Uit onderzoek is gebleken dat iemand die van kleinsaf opgroeit in een dwingende groepscultuur voor andere uitdagingen komt te staan dan iemand die zich op volwassen leeftijd heeft aangesloten bij de groep. Een tweede generatie sektelid lijkt geen 'pre-sekte' identiteit te hebben om op 'terug te vallen. Dat maakt het een nog grotere uitdaging de eigen, in de kern altijd aanwezige, identiteit te ontdekken en verder te ontwikkelen.
 
Bovenstaande heb ik persoonlijk ervaren. 
Ik ben opgegroeid in de organisatie van Jehovah's Getuigen. Tot 2004 was ik een actief lid en in 2007 werd ik officieel van deze organisatie uitgesloten.  
 
Opgroeien in een omgeving waar schadelijke manipulatie, emotionele chantage en geestelijk misbruik plaatsvinden heeft verstrekkende gevolgen op iemands leven. Van die impact werd ik mij op middelbare leeftijd bewust van en ik nam de beslissing mijn eigen identiteit en plek in de maatschappij te ontdekken
 
Om aan mijn ervaringsdeskundigheid een professionele dimensie te geven heb ik het Diploma Counsellor en Coach gehaald bij de Academie voor Counselling en Coaching in Utrecht. Ik specialiseer me in Identiteitscounselling/-coaching. 
Zie ook www.gcoach.nl     

Sinds 2010 ben ik lid van de International Cultic Studies Association (ICSA) en lid van de Vereniging Tegen Manipulatie in Christelijke Groepen (VTMCG). 

Daarbij maak ik deel uit van de Review Board en Advisory Board van de OpenMindsFoundation. (www.openmindsfoundation.com), een goede doelen stichting.

 
Deskundigheidsbevordering:
- 2010 ICSA ´International Conference for Cultic Groups in Society; Prevention, Information, Assistance´ in Rome.
- 2011 ICSA ´SGA workshop for Second Generation Former Members´ in Connecticut, USA.
- 2012 ICSA Training 'Effective Therapy with Former Members of Abusive Groups and Abusive Relationships', Hopevallycounselling, G. Jenkinson. Londen. U.K. 
- 2012 Vierdaagse workshop Geweldloze Communicatie Methode 
- 2013 Vierdaagse workshop Geweldloze Communicatie, verdieping verbindend communiceren. 
- 2013 ICSA International Conference 'Manipulation, Abuse and Maltreatment in Groups', in Triest, Italy.
- 2015 ICSA International Conference 'Children in Cults', in Stockholm, Sweden.
 
Publicaties:
‘Gezocht: Nieuwe Identiteit’. Hoe haal je de sekte uit het voormalige sektelid? Tijdschrift voor Coaching, september 2011/3 
'De Keerzijde van Religie', over sektedwang - Tijdschrift voor Coaching, december 2015/4  -
zie www.professioneelbegeleiden.nl/de-keerzijde-van-religie 

Artikel in Vrij Nederland van 15 juni 2013. Geïnterviewd en geschreven door Rudie Kagie. 

Partner van Sektesignaal. Zie www.sektesignaal.nl 
'Sektesignaal is een nieuwe voorziening die - op initiatief van de minister van Veiligheid en Justitie -  per 30 november 2012 van start is gegaan om slachtoffers van misstanden binnen sekten op een laagdrempelige wijze te ondersteunen in een vertrouwelijk gesprek.'